Ugnspannkaka med kalkonbacon
Vardagsmat när den är som bäst. Det måste väl ändå vara mat som innehåller få ingredienser, går snabbt att laga och med fördel går att frysa in eller ha med sig som matlåda dagen efter! Ugnspannkaka är just en sådan maträtt.
Min variant på den traditionella “fläskpannkakan” har fått några justeringar för att öka upp fibermängden och mindre mättat fett, utan på bekostnad av den goda smaken. Här serveras den med råkostsallad, keso och lingonsylt.
Receptet ger ca 4–6 portioner
Ingredienser
8 dl mjölk 1,5 procent
4 dl rågsikt
1 tsk salt
4 ägg
300 g kalkonbacon
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader (varmluft).
- Stek kalkonbacon i en varm stekpanna. Lägg åt sidan för att svalna.
- Häll hälften av mjölken i en skål. Vispa ner mjöl och salt till en jämn smet. Häll i resten av mjölken.
- Vispa sist ner äggen.
- Klipp baconet i mindre bitar och fördela baconbitarna i en smord långpanna.
- Häll pannkakssmeten över baconet.
- Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
- Servera med osötad lingonsylt, keso och råkostsallad.
Hälsningar från
Madelene
Fler recept, tips och råd hittar du på mitt Instagram