Tonfiskwrap
Med sommarvärme i sikte blir jag både inspirerad och sugen på att göra krämiga wraps! Jag har alltid tonfisk på burk hemma för det har lång hållbarhet och det går alltid att göra något snabbt på det: tonfisksallad, tonfiskpasta och tonfiskröra!
Receptet är beräknat till ca 4 portioner
Tonfiskröra – ingredienser
- 2 kokta ägg
- 1 dl keso
- 1 dl naturell yoghurt
- 1 liten morot
- 1 msk olivolja
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk sambal oelek
- 1 vitlöksklyfta
- ca 3 cm purjolök (vita delen)
- 1 msk solroskärnor
- 2 burkar tonfisk i vatten
- ½ kruka färsk persilja
- ½ citron (juicen)
- salt
- svartpeppar
Till servering:
- 4 libabröd
- Isbergssallad
- Tomat
- Gurka
Gör så här:
Skala äggen, riv morot grovt, pressa vitlöken, finhacka purjolök och blanda tillsammans med övriga ingredienser till tonfiskröran. Mosa äggen och blanda ihop allt ordentligt. Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg ihop wrapen genom att börja med blad från isbergssalladen. På så vis blir inte själva brödet blött och soggigt utan håller sig fräscht. Skeda ut tonfiskröran och toppa till sist med tunt skivade tomater och gurka.
Hälsningar från
Madelene
Fler recept, tips och råd hittar du på mitt Instagram