Tonfiskwrap

Med sommarvärme i sikte blir jag både inspirerad och sugen på att göra krämiga wraps! Jag har alltid tonfisk på burk hemma för det har lång hållbarhet och det går alltid att göra något snabbt på det: tonfisksallad, tonfiskpasta och tonfiskröra!

Denna röra går snabbt att slänga ihop och är god att äta i wrap men även på rostat bröd eller till en sallad. Högt proteininnehåll som håller dig mätt länge!

Receptet är beräknat till ca 4 portioner

Tonfiskröra – ingredienser

  • 2 kokta ägg
  • 1 dl keso
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 liten morot
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 3 cm purjolök (vita delen)
  • 1 msk solroskärnor
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • ½ kruka färsk persilja
  • ½ citron (juicen)
  • salt
  • svartpeppar

Till servering:

  • 4 libabröd
  • Isbergssallad
  • Tomat
  • Gurka

Gör så här:

Skala äggen, riv morot grovt, pressa vitlöken, finhacka purjolök och blanda tillsammans med övriga ingredienser till tonfiskröran. Mosa äggen och blanda ihop allt ordentligt. Smaka av med salt och svartpeppar.

Lägg ihop wrapen genom att börja med blad från isbergssalladen. På så vis blir inte själva brödet blött och soggigt utan håller sig fräscht. Skeda ut tonfiskröran och toppa till sist med tunt skivade tomater och gurka.

Hälsningar från
Madelene

Fler recept, tips och råd hittar du på mitt Instagram

Text Madelene Lööw Foto Madelene Lööw

Senaste artiklarna