Tacobåtar med kyckling – enkelt för sommarlata dagar
Gott, snabbt och enkelt vill man gärna ha under lediga dagar. Kycklingfyllda tacobåtar är en bra rätt när man vill göra matlagningen lätt.
Gör så här:
Stek 900 g kyckling med vitlök, lök och kryddor (efter tycke och smak, – t ex chili, salt, rökt paprika).
Tillsätt 150 gram färskost – typ philadelphia (jag tar med vitlökssmak) Blanda runt så osten smälter.
Tillsätt grönsaker som majs, paprika efter tycke och smak.
Blanda 3 dl Milda mat 4 % och 4 ägg.
Ställ de mjuka tacobåtarna tätt ihop – lägg i kycklingröran och häll ägg/Milda-röran över.
Toppa med ost.
In i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter (till äggstanningen har stelnat).
Servera med sallad.
Det bästa med receptet med tacobåtar är att du kan ha många olika fyllningar. Ta precis vad du har och gillar. Det kan till exempel vara veg-, quorn, sojaprodukter, ost/skinka eller färs.
Sen fyller du ut med favoritgrönsaker.
Finns inga begränsningar!
Hälsningar
Katarina på OptiWellness