Quinoabiffar

Vegetariska biffar är ett bra exempel på en måltid som går att göra mycket av samt går att variera och skapa näringsrikt innehåll. Dessa biffar innehåller en hälsosam mängd av både kolhydrater, fett och protein!

Quinoabiffar går självklart att äta på flera olika vis, som till exempel med ugnsrostade rotfrukter med en kall yoghurtsås, i en wrap med krispiga grönsaker, med glasnudlar och asiatisk sås med mycket mera. Det bästa är att göra många för de går alldeles ypperligt att frysa in!

Receptet ger ca 12 större biffar

Ingredienser

  • 4 dl kokt quinoa
  • 2 medelstora morötter
  • 6 ägg
  • 2 förpackningar fetaost
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 msk örter (färska, torkade eller frysta)
  • 2 msk solrosfrön
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • sesamfrön (gärna både svart och vita)
  • Rapsolja

 

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
  • Riv morötter, smula fetaost och blanda sedan tillsammans med övriga ingredienser (förutom sesamfrön) till en kladdig med följsam deg i en bunke.
  • Ställ i kyl ca 10 minuter.
  • Lägg sesamfrön i en djup tallrik.
  • Ta ut degen från kylen och forma till biffar. Ett tips är att ha lite blöta händer för att lättare forma biffarna.
  • Vänd biffarna i sesamfrön och placera på en ugnsplåt.
  • Ringla rapsolja över biffarna och tillaga i ugn i 20-25 minuter, vänd på biffarna efter halva tiden.
  • Servera med en matig grönsallad eller lägg i wraps!


Hälsningar från

Madelene

Fler recept, tips och råd hittar du på mitt Instagram

Text Madelene Lööw Foto Madelene Lööw

Senaste artiklarna