Pepparkaksbollar
Under juletiden får många av oss möjlighet att träffa våra nära och kära för att umgås och det blir ofta mycket fika. Lussekatter, pepparkakor och annat gott! För dig som vill variera den traditionella fikan men ändå bevara julkänslan får du detta smarriga recept på mina pepparkaksbollar.
De är fyllda med julkänsla och energi- och näringsrikt innehåll. En perfekt blandning mellan pepparkaka och kakdeg, mums!
Receptet ger ca 10 st bollar.
Ingredienser
1 dl sötmandel
1 dl solrosfrö
1 dl havregryn
3 tsk pepparkakskrydda
½ tsk flingsalt
8 färska urkärnade dadlar
2 msk kokosolja/smör
25 g mörk choklad
Gör såhär:
- Mixa mandel, solrosfrö och havregrynen i en matberedare till ett mjöl.
- Kärna ur dadlarna och mixa tillsammans med resten av ingredienserna till en jämn smet.
- Rulla till jämnstora bollar och ställ in i kylen.
- Smält chokladen över vattenbad.
- Ta ut bollarna från kylen och ringla chokladen över bollarna.
- Förvara gärna i frysen och ta fram ca 5–10 minuter innan servering.
Hälsningar från
Madelene
Fler recept, tips och råd hittar du på mitt Instagram