Lyxig och krämig kyckling med julmust i såsen
Julmust + kyckling = sant! Har du testat? Så här i juletider är det perfekt att blanda dessa två godsaker i ett. Tips! på sommaren kan du göra detsamma fast med coca-cola/pepsimax, och till påsk med påskmust.
Kyckling i krämig sås med julmust
(4-6 portioner)
Ingredienser
- 900 g -1000 g kycklingbröstfiléer
- 2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 4 msk smör
- 3 dl crème fraiche
- 3 dl julmust
- 10 enbär ( kan uteslutas)
- 2 hönsbuljongtärning
- 1 tsk malen ingefära
- 2 dl matlagningsgrädde (milda mat 4 %)
- 1 msk kinesisk kinesisk soja
- 2-3 msk vetemjöl
- potatis/ ris
- brysselkål, broccoli
- lingon
Gör så här:
Putsa och dela kycklingfiléerna på längden, salta och peppra.
Bryn kycklingen i smör.
Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädde, julmust, buljongtärning, ingefära, soja och mjöl i en stekpanna.
Koka upp blandningen under omrörning och låt allt sjuda i några min.
Lägg ner den brynta kycklingen, några enbär och låt sjuda tills kycklingen är genomstekt, ca 15 min.
Servera med kokt potatis eller ris . Ta gärna även grönsaker som brysselkål eller broccoli. Garnera med lingon.
Hoppas du gillar min inspiration.
Fler recept, tips och råd hittar du på mitt Instagram
Katarina på Optiwellness