Kycklingburgare

Hamburgare är en maträtt som de flesta gillar men har du testat attt variera den traditionella hamburgaren? Detta är en supergod variant gjord på kycklingfärs och med medelhavsinspirerade smaker från bland annat soltorkade tomater, fetaost och färska örter.

Här serveras kycklingburgare i salladsblad och med goda tillbehör. Ugnsrosta gärna sötpotatis till.

Receptet ger 4–6 biffar

Ingredienser

Kycklingburgare:

500 g kycklingfärs
1 liten rödlök
3 vitlöksklyftor
1 dl soltorkade tomater
30 g färsk spenat
1 näve färsk persilja eller 1 msk fryst (tinad)
2 msk torkad oregano
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar

Topping:

Sallad
Tomat
Avokado
Fetaost
Dressing:
2 msk sweet chilisås
1 dl naturell yoghurt

Gör så här:

  • Börja med att göra biffarna.
  • Finhacka lök, vitlöksklyftor och soltorkade tomater. Hacka spenat och persilja grovt.
  • Blanda alla ingredienser till biffarna i en stor skål.
  • Blanda väl utan att arbeta för mycket med smeten för att biffarna inte ska bli kompakta. Använd gärna
    blöta händer och forma till 4-6 biffar beroende på hur stora biffar du vill ha.
  • Hetta upp stekpannan med olja och stek biffarna tills de är genomstekta (innertemperatur 72 grader). Använd gärna en stektermometer. Det går också bra att ge biffarna stekyta och sedan tillaga dem klara i
    ugn.
  • Rör ihop ingredienserna till dressingen och förbered toppingen.
  • Bygg ihop dina hamburgare med stora salladsblad runt.

 

Hälsningar från
Madelene

Fler recept, tips och råd hittar du på mitt Instagram

Text Madelene Lööw Foto Madelene Lööw

Senaste artiklarna