Italiensk lax à la Katarina

Mättande, gott, enkelt!  Tänk Italiens färger. Vitt, rött och grönt. Perfekt sommarmat då du kan tillaga laxen dagen innan och äta den varm eller kall. Du bestämmer. Är det något du inte gillar –  skippa. Något du är extra glad i – öka mängden. Anpassa till dig själv.

I receptet på italiensk lax skriver jag inte ut antal portioner. Varför? Alla äter vi olika mycket, är olika hungriga olika dagar. Anpassa även mängden till dig själv.  Detta skapar du enkelt.

Ingredienser

Laxsida eller laxfiléer
2-3 vitlöksklyftor
ca 1 dl pesto
5-6 st soltorkade tomater
Krydda – salt, peppar, chiliflakes
Ost- pecorino eller parmesan

Gör så här:

Lägg laxsidan på bakplåtspapper och sen i en form.
Pressa vitlök och fördela den på laxen. Krydda med önskade kryddor.
Bred på valfri mängd av pesto på laxen och även finfördelade soltorkade tomater
Riv över lite ost. Ställ in i ugnen eller grillen. (ca 225 grader i 20 min)

Servera med bara sallad, eller som jag med potatis och sallad. Potatis har jag kokt, och sedan slängt på grillen (ugnen) för lite färg. Salladen är gjord på färdigskuren sallad, med tomat och minimozzarella (även här i Italiens färger) .

Gott att äta direkt från grillen – eller låta maten svalna – blir lika gott.

Hoppas det smakar!

Katarina på OptiWellness

Är du sugen på mer inspiration, besök mitt Instagram – där delar jag med mig av tips, råd och inspiration dagligen.

Text Katarina Krüger Foto Katarina Krüger/OptiWellness

Senaste artiklarna