Fluffig omelett – snabbt och gott!
Anledningen till att jag lyfter fram en vanlig omelett så här bland recept är att det är en favorit hos mig, som tyvärr glöms bort av många.
Så enkelt att fixa till frukost, lunch, mellanmål- eller som wraps på utflykt.
Hemligheten bakom en lyckad omelett är att du först ska vispa äggvitan med elvisp (bara en liten stund, till fluff) och sedan tillsätta äggulan.
Min omelett innehåller:
2 ägg
färskost tex vitlök
kalkon
tomat
ruccola
pesto
salt och peppar
smör till stekning
Gör så här:
Stek omeletten, bred på färskost typ Philadelpia med valfri smak, lägg på det du önskar, vik och njut. (jag har pesto på toppen) och även peppar (nej, det är inget grus på tallriken 😉 )
Tips på fyllning:
kyckling, räkor, lax, rostbiff, ost, halloumi, kassler, skinka .
Finns inga begränsningar. Låt fantasi flöda, njut och fyll kroppen med härligt och go mat.
Hälsningar
Katarina på OptiWellness