Chokladfudgekaka

Något sött efter maten? Ja tack!
Denna chokladfudgekaka är inte bara god utan också förvånansvärt näringsrik med både protein, fiber, hälsosamma fetter och flera vitaminer och mineraler. Det är viktigt att kakan får vila minst 1 timma för att hinna sätta sig ordentligt.

Receptet på chokladfudgekaka ger ca 6-8 bitar.

Ingredienser

300 g keso
2 ägg
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1/2 sötmandel
3 msk honung
1 tsk vaniljextrakt
3 msk kakaopulver
En skvätt kallt kaffe (ca 2 msk, kan även uteslutas)
1 nypa flingsalt

Till servering

Flytande honung
Blåbär

Gör så här:

  • Värm ugnen till 175 grader (varmluft).
  • Mixa alla ingredienser till kakan i en matberedare tills den är slät.
  • Täck en brödform med bakplåtspapper innan du häller smeten i formen.
  • Grädda i cirka 20-25 minuter tills den precis stelnat så den får perfekt lagom konsistens.
  • Ta ut och låt svalna i ca 1 tmma.
  • Servera kakan genom att skiva upp, ringla lite honung och blåbär till.
  • Kakan förvaras i kylen.

Hälsningar från
Madelene

Fler recept, tips och råd hittar du på mitt Instagram

Text Madelene Lööw Foto Madelene Lööw

Senaste artiklarna