Cheesecake med jordgubbar
Sommarens cheesecake! Om du gillar cheesecake är detta verkligen något för dig! Här finner du mer fibrer, vitaminer och mineraler samt hälsosamma fettkällor än i en traditionell cheesecake. Du kan även lätt variera med att byta ut jordgubbarna mot andra frukter eller bär som tex. blåbär, vinbär eller hallon.
Receptet på cheesecake nedan är för ca 4-6 portioner.
Ingredienser
Havrecrunch
2 dl havregryn
1 msk solroskärnor
2 msk rapsolja
1 msk honung
En nypa flingsalt
Krämen
200 g färskost
1,5 dl grädde (visp- eller kokosgrädde)
2 msk honung
1 krm vaniljpulver
Topping
Ca 2 dl skivade jordgubbar
En näve färsk mynta
Gör så här
- Värm upp rapsolja i en stekpanna. Tillsätt havregryn och solroskärnor och vänd runt ordentligt i oljan. Stek i några minuter. Addera honung och salt och stek under omrörning tills gryn och frön fått lite färg. Låt svalna.
- Blanda alla ingredienserna till krämen i en skål och vispa med en elvisp tills du får en slät smet.
- Fördela havrecrunchet i små glas eller skålar. Fortsätt med att klicka ut krämen i glasen.
- Toppa med skivade jordgubbar och mynta.
Hälsningar från
Madelene
Fler recept, tips och råd hittar du på mitt Instagram