Torsk à la Medelhavet
När tiden är knapp är det tacksamt med en maträtt som tillagas i en och samma form. Denna medelhavsinspirerade fiskrätt är snabb, lättlagad och supergod med en massa härliga grönsaker som tillagats i ugn. Det enda du behöver addera är att koka pasta.
Ingredienser:
500 g små tomater
2 paprikor
1 zucchini
3–4 vitlöksklyftor
Ca 2 dl urkärnade oliver
4 msk kapris
Ca 600 g filéer av torsk
½ citron (juice)
1 msk fiskfond
2 dl vatten
3 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
4 portioner fullkornspasta
Färska örter (jag använde persilja & basilika)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
- Skölj grönsakerna och dela tomaterna på hälften, skär paprikan i grova bitar och zucchinin i halvmånar
- Skala vitlöken och skiva den tunt
- Lägg tomater, vitlök, paprika, zucchini, kapris och oliver i en ugnsfast form. Dela fisken i portionsbitar om den inte redan är det, placera i formen på grönsakerna
- Blanda samman citronjuice, fiskfond och vatten för att sedan hälla det över formen
- Ringla till sist över olivolja och krydda med salt och svartpeppar
- Baka fisken i ugnen i ca 15-20 minuter (det tog 18 minuter för min fisk att nå 51 grader) eller när den uppnår en innertemperatur på 50-52 grader
- Koka pastan enligt förpackningen, häll av vattnet
- När fisken är klar, ta ut formen från ugnen, lyft ur fisken, vänd försiktigt ned pastan
- Smaka av med salt och svartpeppar
- Lägg tillbaka fisken på pastaröran, strössla över färska örter, ringla eventuellt över lite extra olivolja och servera.
Hälsningar från
Madelene
Fler recept, tips och råd hittar du på mitt Instagram