Zucchinipasta med burrata
Det är säsong för zucchini och vad passar inte då bättre än att göra en riktigt god krämig zucchinipasta?! Detta recept är snabbt, fräscht och det går att variera och addera med andra grönsaker som bland annat morot, spenat, broccoli och grönkål.
Ingredienser
4 portioner fullkornspasta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 stor zucchini
2 dl crème fraiche
1-2 dl pastavatten
1 citron
salt
svartpeppar
2 msk rapsolja
½ tsk chiliflakes
burrata (4 st små eller 2 stora)
en stor näve basilika
2 msk pinjenötter
valfri grönsallad
tomater
olivolja
Gör så här
- Koka pasta i osaltat vatten enligt anvisning på paketet, spara 1-2 dl av pastavattnet till såsen.
- Rosta pinjenötter i en torr stekpanna, lägg över på ett fat och låt svalna.
- Hacka lök och vitlök, skiva långa remsor av zucchinin med hjälp av en osthyvel.
- Värm en stekpanna med hälften av rapsoljan och fräs lök och vitlök tills löken är mjuk och glansig. Häll över den stekta löken på ett fat.
- Stek zucchini i resterande rapsolja någon minut, salta, peppra och addera chiliflakes.
- Häll på den stekta löken, crème fraiche och pastavatten (1-2 dl beroende på hur såsig du vill ha det) för att sedan låta puttra några minuter.
- Riv citronskal fint och häll över såsen.
- Tillsätt pastan och vänd runt.
- Servera genom att börja med att lägga sallad på en tallrik, fördela tomaterna, placera zucchinipasta i mitten för att sedan avsluta med burrata, strö över pinjenötter, basilika, svartpeppar och ringla olivolja.
Hälsningar från
Madelene
Fler recept, tips och råd hittar du på mitt Instagram